Monday, November 12, 2007

Les Soeurs Scotto.


"Secrets de cuisine des Soeurs Scotto"(Chêne)
One of the prettiest cookery books i've ever seen! With amazing recipes and wonderful photographs. Three italian-french sisters born in Algeria here shares their old family-recipes and new ones and some gorgeous photographs from their personal album.
It is of course in french but at least my french is sufficient for following the recipes. Now i'm only waiting for delivery from La France!

3 comments:

sarah said...

Tutta Rolf är ett av historiens charmigaste namn! Kan man låta mer som en russinskrynklig sminkad tant med päls på Fältöversten. Inte för att jag vet om den riktiga Tutta nånsin blev en sån. Blev hon det?

Kommer hemskt gärna på fransk-italiensk-algerisk middag nån dag om jag får?

Tutta Rolf said...

Åh, visst är det! Du har alltså röjt mitt alias?! -Namnet har följt mig sen jag var barn of frågade om ett hus på Värmdö som vi brukade köra förbi på väg till landet i skärgårn', då frågade lilla jag vem som bodde där, varpå mamma, uttröttad av barnets ständiga frågor svarade: "Tutta Rolf!". -Men Östermalmshallen och inte Fältöversten, om jag får be. -för att handla vaktelägg och en lammstek.

Självklart får du komma på fransk-italiensk-agerisk middag nån gång! Håller för närvarande på med en ingående storstädning och utrensning därhemma, för att göra mitt hem presentabelt just för dylika tillställningar! -Och afternoon tea! Du kommer väl?

Tutta Rolf said...

Jag vet inte hur det gick för Tutta, förhoppningsvis gick det bra och precis som du målade upp. Jag känner henne bara till namnet, och genom den vitrappade villan med sina svartglaserade takpannor.